Despre Noi

about
about2

Cosmeticele organice handmade Beauty’s Code

– un ALTFEL de concept

Ce sunt uleiurile esențiale?

Plantele produc două tipuri de uleiuri: uleiuri grase nearomate și uleiuri esențiale parfumate. Uleiurile grase se găsesc în semințe sau sâmburi și reprezintă creditul sau investiția pe care o face natura în embrionul plantei până când acesta a crescut suficient, a ieșit la suprafața pământului și își poate produce singur hrana, pe când uleiurile esențiale se găsesc în părțile vegetative – muguri, flori, frunze, asigurând funcțiile plantei. Astfel, uleiurile esențiale reglează creșterea plantei asemenea hormonilor, ajută metabolismul plantei asemenea enzimelor, asigură imunitatea plantei alungând virușii, microbii, bacteriile, ciupercile, paraziții și insectele. Dacă planta este ruptă sau tăiată, se observă un lichid care se scurge – este o oleo-rășină ce grăbește procesul de vindecare.

Puterea vindecătoare a uleiurilor esențiale.

Încă din vremuri biblice, uleiurile esențiale se inhalau, se aplicau pe corp sau se luau pe cale internă. Vechii preoți erau și vraci, tămăduitori sau vindecători pentru ca foloseau în ritualurile lor uleiurile esențiale. Beneficiile acestor uleiuri se răsfrâng profund asupra tuturor palierelor ființei noastre: fizic, emoțional, mintal și spiritual. Profund, pentru că, având molecula foarte mică, acestea pătrund până la nivel celular și coordonează starea de bine sau de vindecare. Produsele de sinteză nu au niciodată forța vieții, inteligența și energia vibrațională, care se găsesc toate în uleiurile esențiale.

De ce cosmetice cu uleiuri esențiale?

Cosmeticele organice handmade

Beauty’ s Code duc  îngrijirea cosmetică la cu totul alt nivel. In primul rând toate ingredientele folosite au certificare ECO, fiind 100% organice. Organice, deci nu doar naturale, pentru că eticheta de natural indică doar un foarte mic procent de ingrediente organice, în timp ce acestea au toate ingredientele organice.

Sunt handmade, făcute cu profesionalism și pasiune, cu respect față de natură și cu dăruire pentru sănătate și frumusețe, aspecte care se simt in fiecare picătură. Există un mare trend de reîntoarcere la natură, la puritate, la simplitate, la respect față de muncă, la apropiere umană, adică la tot ceea ce epoca agresivă a industrializării a anihilat, la tot ce mașina a înstrăinat de om.  E, practic, o reîntoarcere la paradisul pierdut, este regăsirea modului de a TRĂI FRUMOS. Ei bine, în materie de frumusețe, cosmeticele organice handmade Beauty’s Code exact asta aduc.

În plus, folosirea uleiurilor esențiale în producerea lor aduce puterea uluitoare a acestora în lupta contra îmbătrânirii. La Institutul Național de Gerontologie din Silver Spring, Maryland, SUA s-au testat  ORAC (capacitatea de absorbție a radicalilor din oxigen) mai multe alimente, sucuri și uleiuri. Cu cât scorul este mai mare, cu atât uleiul sau alimentul este mai capabil să distrugă radicalii liberi, întârziind, astfel, procesul îmbătrânirii. Rezultatele au indicat victoria răsunătoare a uleiurilor esențiale, acestea având scoruri de zeci, chiar sute de ori mai mari decât oricare altă substanță din lume! Trebuie menționat obligatoriu că, având molecula foarte mică, uleiurile esențiale pătrund transdermic, foarte profund, luptând cu fenomenele îmbătrânirii chiar la nivel celular. Pentru a dovedi acest lucru, s-a făcut un experiment simplu dar foarte elocvent: aplicate pe tălpi, uleiurilor de mentă , de eucalipt, de lămâie sau scorțișoară  li se simte gustul în gură după câteva secunde, pentru că acestea pătrund la nivel celular și sunt transportate prin sânge în tot corpul.

Concluzia? Cosmeticele organice handmade Beauty’s Code aduc frumusețea, tinerețea, starea de bine, de armonie cu natura și cu tine însăți până la nivel profund, celular și o păstrează mult mai mult decât oricare alt produs!

Cum a apărut ideea Beauty’s Code?

CRIZA STIMULEAZĂ  SOLUȚIILE CREATIVE

Ideea conceperii unor produse organice a venit dintr-o nevoie personală, după un moment de criză existențială datorată folosirii unor mult-trambițate produse cosmetice care au „reușit” performanța de a-mi adauga 10 ani pe chip în doar 2 săptămâni. Criza s-a prelungit în disperare când, rând pe rând, soluțiile cosmetice existente atunci pe piață și-au declarat neputința de a restabili aspectul pielii. Aveam nevoie de o schimbare majoră de abordare a îngrijirii și solutia s-a impus cu o mare …naturalețe. Am schimbat, practic, paradigma de intervenție din „fabricat” în „natural”, „organic”. Efectul – ca orice soluție perfect adecvată problemei – instantaneu!. Tenul meu primea gura de oxigen după care tânjise atâta și și-a etalat recunoscător frumusețea, prospețimea.

Business cu și despre frumusețe

PASIUNEA CREEAZĂ OPORTUNITATEA

Știți cum este atunci când explodezi de fericire și vrei să împărtășești cu ceilalți acest lucru, măcar și pentru a regla „presiunea” internă? Ei bine, așa am simțit că trebuie să afle apropiații, prietenii și de fapt cât mai multă lume despre beneficiile și efectele produselor cosmetice organice. Așa s-a născut ideea cosmeticele organice handmade Beauty’s Code: din pasiunea pentru frumusețe și recunoștința față de organic, natural. Există un trend ascendent de reîntoarcere la natural, autentic, organic…handmade, care a început de câțiva ani în alimentație, apoi vestimentație și credem că acum îi vine rândul și frumuseții să se alinieze acestei tendințe. Astfel s-a născut oportunitatea acestei afaceri, căci pasiunea, mai mult decât reclama, vinde produsul. Piața românească este încă „novice”, încă neexperimentată suficient în folosirea acestui gen de produse, în schimb, piața externă – Franța, Anglia, Germania, SUA primește foarte bine cosmeticele organice handmade.

Ne dorim foarte mult ca aceste produse cosmetice să educe consumatorii de pe piața românească, să le demonstreze că natural, organic este un lux accesibil și mai ales că … DA, și în Romania se poate.

Așa cum cele mai prețioase bijuterii sunt cele „muncite” mult, sunt handmade, așa și cele mai bune produse cosmetice sunt handmade, făurite cu grijă, pricepere, pasiune… De aceea,  produsele organice handmade Beauty’s Code sunt bijuterii….cosmetice.